En liten icke-GMO utbildning för dig!


Låt oss ta en titt på allt vi behöver veta om GMO den här månaden!

På Kyäni väljer vi omsorgsfullt ut de bästa ingredienserna för var och en av våra produkter – och det innebär att vi undviker genetiskt modifierade ingredienser. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad det betyder att vara icke-GMO och hur vi tillämpar det på våra produkter.

Vad är GMO?

GMO står för “genetiskt modifierad organism”. Denna term hänvisar till alla växter, djur, mikroorganismer eller andra organismer vars DNA eller ytterligare genetisk information har ändrats i ett laboratorium med hjälp av genetik eller transgen teknologi. GMO skapar växter, djur, bakteriella och virusgener som inte förekommer naturligt eller genom traditionella korsningsmetoder.
De flesta GMO som växer i USA är konstruerade för att producera sina egna bekämpningsmedel (insekticider).

Vad är skillnaden mellan artificiell och GMO?

Det är viktigt att veta skillnaden mellan produkter med artificiella ingredienser och GMO-ingredienser när du väljer vad du vill ge din familj att äta. Artificiella ingredienser förekommer inte naturligt och kan bara skapas när den syntetiseras i ett labb. GMO började som en naturligt förekommande organism, men har blivit genetiskt modifierad – vanligtvis för att öka motståndskraften mot skadedjur, herbicider eller andra miljöfaktorer.

Vad menar vi när vi säger Icke-GMO ingredienser?

Icke-GMO ingredienser härrör från alla växt- eller djurprodukter som är fri från genetisk modifiering. Icke-GMO ingredienser kommer från naturligt förekommande versioner av de växter eller djur de kommer ifrån.

Vilka är fördelarna med Icke-GMO ingredienser?

Även om våra kroppar kan känna igen GMO och Icke-GMO produkter som exakt samma sak, är många mycket bearbetade ingredienser från GMO-produkter svårare att smälta. Till exempel majsstärkelse, glukossirap, canolaolja, socker, melass, sojalecitin, sojahemoglobin, citronsyra, cellulosa, maltodextrin, smakämnen, vitaminer och allt som heter “grönsak” men inte är specificerat, kan vara genetiskt modifierade och potentiellt orsaka obalans i människokroppen.

Att ha Icke-GMO ingredienser i dina produkter innebär vanligtvis en mer naturbaserad produkt som är lättare för kroppen att smälta och assimilera. Produkter som är fria från dessa mycket bearbetade ingredienser är vanligtvis hälsosammare för dig och din familj.

Icke-GMO och Kyäni produkter

På Kyäni har vi åtagit oss att köpa icke-GMO ingredienser för varje enskild produkt vi producerar. Vi är särskilt noga med att kontrollera alla våra tillverkare och se till att de endast använder icke-GMO ingredienser. Vi vill säkerställa att bara de bästa och renaste produkterna tar sig hela vägen hem till dig!

Vilka Kyäni produkter är ICKE-GMO?

Kyäni Sunrise, Kyäni Nitro FX, Kyäni Nitro Xtreme, Kyäni Sunset, Kyäni Origin Chocolate&Vanilla och Kyäni Restore är alla Icke-GMO produkter!

This site is registered on wpml.org as a development site.